فتة العيد،الفتة المصرية ،فتة اللحم، فتة عيد الأضحى المبارك
الصخره الذهبيه :: قـســـم أنـــت و أســـرتـك :: منتدى عـزيـزتـى حـــواء :: منتدى أشـهـى الـمـأكـولات
صفحة 1 من اصل 1
فتة العيد،الفتة المصرية ،فتة اللحم، فتة عيد الأضحى المبارك
فتة العيد،الفتة المصرية ،فتة اللحم، فتة عيد الأضحى المبارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بمناسبة عيد الأضحى المباركوعشان الناس اللى راح يذبحون
راح أقدم لكم طبق لذيذ
وهو طبق من دولة مصر
طبق الفتة المصرية
المقادير:
كيلو و نص لحم ضاني مقطع
3 أرغفة عيش لبناني أو رغيفين عيش بلدي
2 كوب رز مصري
3 فصوص ثوم مفرومين
بصلة متوسطة
4 معالق سمنة
شعيرية
ملح و فلفل و حبهان (هيل) و مستكة و ورق لورا(غار) و قرفة (مسمار) و جوزة الطيب
مقادير الصلصة:
معلقتين سمنة
3 كوب عصير طماطم حمراء
معلقتين ثوم مفروم أو حسب الرغبة
نص كوب خل
ملح و فلفل و شطة حسب الرغبة
الطريقة:
-نسلق اللحمة مع البصلة و التوابل و نملحها بعد ما تستوي
-نحط السمنة في قدر لحد ما تقدح و نحط الشعيرية لحد ما تتحمر و بعدين نضيف قليل من الثوم و نقلبه و نضيف الرز مباشرة و نقلبه حوالي 5 دقايق و نضيف عليه مرقة اللحمة لحد ما تغطي الرز و نملحه و نخليه يغلي و بعدين نهدي النار لحد ما يستوي
-نقطع العيش قطع متوسطة أو صغيرة و نحمصه في الفرن
-نأخذ كوبين من مرقة اللحم و نغليهم مع باقي الثوم
-نحط العيش في طبق التقديم ( لازم يكون عميق شوية) و بعدين نسقيه بالمرقة شوية شوية لحد ما يبتدي يلين و بعدين نحط الرز فوق العيش
-نعمل الصلصة ، نحط السمنة على النار و نضيف الثوم و نقلبه لحد ما يبقى ذهبي ، نرفع االقدر من على النار و نضيف الخل و بعدين نرجعه ثاني لحد ما الخل يغلي ، نضيف عصير الطماطم و نخليها على النار لحد ما تتسبك كويس و نتبلها بالملح و الفلفل و الشطة
-نصب من الصلصة على وش الفتة و نرص اللحم و ممكن نحمر اللحم في السمنة قبل ما نحطه
-نقدمها ساخنة و نحط باقي الصلصة في طبق و نقدمها مع الفتة
،،،،،، و بالهنا و العافية ،،،،،،،
و كل عام و انتم بخير
_____________________________
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بمناسبة عيد الأضحى المباركوعشان الناس اللى راح يذبحون
راح أقدم لكم طبق لذيذ
وهو طبق من دولة مصر
طبق الفتة المصرية
المقادير:
كيلو و نص لحم ضاني مقطع
3 أرغفة عيش لبناني أو رغيفين عيش بلدي
2 كوب رز مصري
3 فصوص ثوم مفرومين
بصلة متوسطة
4 معالق سمنة
شعيرية
ملح و فلفل و حبهان (هيل) و مستكة و ورق لورا(غار) و قرفة (مسمار) و جوزة الطيب
مقادير الصلصة:
معلقتين سمنة
3 كوب عصير طماطم حمراء
معلقتين ثوم مفروم أو حسب الرغبة
نص كوب خل
ملح و فلفل و شطة حسب الرغبة
الطريقة:
-نسلق اللحمة مع البصلة و التوابل و نملحها بعد ما تستوي
-نحط السمنة في قدر لحد ما تقدح و نحط الشعيرية لحد ما تتحمر و بعدين نضيف قليل من الثوم و نقلبه و نضيف الرز مباشرة و نقلبه حوالي 5 دقايق و نضيف عليه مرقة اللحمة لحد ما تغطي الرز و نملحه و نخليه يغلي و بعدين نهدي النار لحد ما يستوي
-نقطع العيش قطع متوسطة أو صغيرة و نحمصه في الفرن
-نأخذ كوبين من مرقة اللحم و نغليهم مع باقي الثوم
-نحط العيش في طبق التقديم ( لازم يكون عميق شوية) و بعدين نسقيه بالمرقة شوية شوية لحد ما يبتدي يلين و بعدين نحط الرز فوق العيش
-نعمل الصلصة ، نحط السمنة على النار و نضيف الثوم و نقلبه لحد ما يبقى ذهبي ، نرفع االقدر من على النار و نضيف الخل و بعدين نرجعه ثاني لحد ما الخل يغلي ، نضيف عصير الطماطم و نخليها على النار لحد ما تتسبك كويس و نتبلها بالملح و الفلفل و الشطة
-نصب من الصلصة على وش الفتة و نرص اللحم و ممكن نحمر اللحم في السمنة قبل ما نحطه
-نقدمها ساخنة و نحط باقي الصلصة في طبق و نقدمها مع الفتة
،،،،،، و بالهنا و العافية ،،،،،،،
و كل عام و انتم بخير
_____________________________
الصخره الذهبيه :: قـســـم أنـــت و أســـرتـك :: منتدى عـزيـزتـى حـــواء :: منتدى أشـهـى الـمـأكـولات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى